REGULAMENTUL de utilizare și funcționare a Platformei România Normală

Platforma România Normală este un spațiu public de comunicare și de dialog între cetățeni și Președintele Klaus Iohannis. Acest spațiu este dedicat celor care doresc sa adreseze întrebări cu privire la subiectele de actualitate.

Platforma România Normală (în continuare Platforma) este un proiect inițiat, implementat și administrat de Partidul Național Liberal.

Regulile prevăzute în prezentul Regulament de utilizare și funcționare a  Platformei România Normală (în continuare Regulament) sunt obligatorii și/sau opozabile fiecărui utilizator al Platformei, precum și tuturor persoanelor care doar o accesează.

Prin continuarea navigării, fiecare utilizator/vizitator declară că a citit integral și a înțeles prevederile Regulamentului și își declară consimțământul cu privire la respectarea acestor reguli.

Regulile de utilizare și funcționare a Platformei sunt:

 1. Accesul pe Platforma Romania Normală este asigurat oricărui vizitator care, prin simpla accesare a site-ului, va putea citi toate discuțiile.
 2. Posibilitatea de a transmite întrebări și de a participa la dialog este asigurată numai după completarea și înregistrarea formularului de înscriere și acceptarea acestuia de către moderatori. La înregistrare utilizatorul va specifica numele și prenumele său, precum și o adresă validă de e-mail. Informațiile privind rețelele de socializare (datele de profil ale utilizatorului) sau poza utilizatorului nu sunt obligatorii pentru a încărca mesaje pe Platformă.
 3. Toate mesajele încărcate pe Platformă vor fi publicate efectiv numai după ce acestea vor fi verificate în prealabil de către un moderator. Dacă mesajele nu respectă regulile prevăzute în prezentul Regulamentul acestea nu vor fi publicate. Când mesajul a fost aprobat de către moderatori, autorul acestuia va primi o confirmare pe adresa de e-mail furnizată în momentul înregistrării mesajului.
 4. Mesajele publicate pe Platformă vor putea fi redistribuite pe site-uri de socializare atât de către autorul mesajului, cât și de către orice vizitator care accesează Platforma.
 5. În cadrul Platformei este obligatorie menținerea unui dialog civilizat și de bun-simț. Este interzisă utilizarea de limbaj injurios sau obscen, limbaj care conține discriminări de orice fel, amenințări, insulte, atacuri la persoană sau apel la ură sau violență. De asemenea, este interzisă folosirea oricăror expresii care contravin eticii și bunelor moravuri.
 6. Este interzisă publicarea informațiilor care nu au legătură cu subiecte politice sau care în mod evident nu reprezintă subiecte de actualitate. Totodată, este interzisă publicarea știrilor false (știri de tip ”fake news”).
 7. Este interzisă orice formă de reclamă, inclusiv mesaje care în mod indirect fac publicitate.
 8. Este interzisă publicarea datelor cu caracter personal ale terților.
 9. Este interzisă încărcarea fișierelor sau a link-urilor ce conţin viruși sau programe, indiferent dacă acestea împiedică sau nu buna funcționare a Platformei. Totodată, este interzisă utilizarea Platformei prin intermediul conturilor de tip ”clonă”. Toate conturile care vor încălca aceste obligații vor fi restricționate de către moderatori.
 10. Utilizatorul este singurul responsabil pentru mesajele și comentariile postate, chiar dacă a trecut de verificarea moderatorilor și își asumă în integralitate consecințele legale pe care aceste postări le pot genera, implicit (dacă va fi cazul) obligația de a despăgubi persoanele prejudiciate prin postările sale.
 11. Deși se vor adopta toate măsurile necesare de securitate și de funcționare, Administratorii nu oferă nicio garanție utilizatorilor că Platforma va fi disponibilă neîntrerupt, că va funcționa fără erori sau că nu va fi accesată în mod neautorizat.
 12. Mesajele și comentariile plasate vor putea fi moderate și procesate fără restricții de către personalul care asigură monitorizarea Platformei. Moderatorii au dreptul să efectueze oricare dintre următoarele operațiuni:
  • restricționarea accesului pe Platformă a utilizatorilor care nu respectă dispozițiile prezentului Regulament, atât la înregistrare, cât și ulterior;
  • refuzul de a publica sau posibilitatea de ștergere a mesajelor care nu respectă cerințele prevăzute de prezentul Regulament;
  • moderatorul va avea posibilitatea să efectueze orice operațiuni care vor spori vizibilitatea mesajului pe Platformă (de exemplu, moderatorul va putea aloca un titlu sau va putea evidenția un cuvânt din conținutul mesajului pentru a fi mai ușor de observat ce problemă de actualitate vizează etc.).

Ne rezervam dreptul de a modifica sau a completa acest Regulament oricând pe parcursul funcționării Platformei.

Data ultimei actualizări: 26.09.2019